Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Historie

Hotellets historie går langt tilbage. Den smukke bygning har ændret sig mange gange siden ejendommen oprindeligt blev opført som købmandsgård i 1826.


I 1860 købte Rudolf Jeckel stedet.


Rudolf Jeckel var fra Frederikshavn, og han blev i Skagen strandfoged og strandingskommisær. Hans hverv fik indflydelse på huset gøremål. Grundet de mange strandinger uden for Skagen, måtte de strandede søfolk have kost og logi. Hustruer fra nær og fjern hastede til Skagen for at besøge deres forkomne mænd. Den økonomiske situation for Rudolf Jeckel gjorde, at Jeckel måtte opkræve hustruerne for kost og logi.


Dette blev begyndelsen på et pensionat. Fru Jeckel stod for den daglige husholdning. Hun var frue fra pæn familie. Hun kom fra København og havde derfra erfaring med hoteldrift. Familien fik 3 børn. Deres 2 døtre døde af tuberkulose i en ung alder. Tilbage var sønnen Nicolai, til hvem der blev stillet store forventninger. Han dygtiggjorde sig lige som sin fader ved at gøre et stort arbejde i klitterne i Skagen Plantage. Men også Nicolai mistede de. Han døde i 1900, kun 32 år gammel. Samme år døde også Rudolf Jeckel.


Så tilbage var enkefru Nicoline Jeckel. Hun fortsatte driften af Jeckels Hotel, dagligt kaldet "Badehotellet".

I 1904 var Anna Svendsen fra Læsø, 16 år gammel, på ferie hos fyrpasseren ved Skagen. En dag tog hun ud på Jeckels Hotel og fik en kop the. Dette blev starten på resten af hendes liv i Skagen. Hun mødte den nu 75-årige enkefrue Nicoline Jeckel.

Anna blev ansat som bogholderske på hotellet. Her blev hun oplært i driften og hun blev en meget nær veninde til enkefruen. P.g.a. enkefruens høje alder og uden anden familie til at overtage hotellet, blev det i årenes løb naturligt, at frk. Anna skulle drive hotellet videre.


13. januar i 1912 købte den 24-årige Anna og hendes forlovede Julius Heintzelmann hotellet. Der blev med det samme planlagt en stor udvidelse, hvor Anna Heintzelmann var en stor del af drivkraften. Alle værelser blev indrettet med både senge og garderobeskab, selv de mindste værelser.


November 1913 døde enkefrue Nicoline Jeckel i forvisning om at have set og valgt rigtigt. I ca. 1921 blev der installeret elektricitet i Gl. Skagen. Dette skete efter et stort ønske fra hotelejerne i Gl. Skagen. Skagen havde fået installeret el nogle år forinden. Men byrådet var bestemt ikke begejstret for at skulle lægge en el-ledning helt ud til Gl. Skagen. Den første gadelygte var en attraktion og bedre end tivolis fyrværkeri.


Siden 1984 har hotellet haft sine nuværende ejere og funktion som Timeshare-feriested.


Læs den fulde beretning om Jeckels i Gl. Skagen i bogen:
"Det var en herlig tid" fra 1984 af Bent Hardervig. (bogen er udsolgt)

Skagen i gamle dage www.skagensiden.dk​ søg eksempelvis på Jeckels Hotel, så kommer der lidt billeder og historie.​

27-07-2018

Flot video fra Frederikshavn Kommune​

​Om skønne Skagen

​Kontakt

Kontoret er åbent:​

​Hverdag

9.30 - 12.00

Lørdag

9.00 - 12.00 &
​16.00 - 18.00